<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637338983186602&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Samen schrappen we
‘had ik dat geweten’ uit uw woordenschat

Als HR Professional neemt u elke dag belangrijke beslissingen over uw loonadministratie en personeelsbeleid. Misschien nam u al een beslissing waarvan u nadien dacht “Had ik dat geweten, dan had ik het toch anders aangepakt.” Daarom lanceert SD Worx 'had ik dat geweten', of kortweg #HIDG.

Op deze site vindt u herkenbare #HIDG-verhalen en up-to-date #HIDG-hulpZo zorgen we er samen voor dat u nooit meer ‘had ik dat geweten’ hoeft te zeggen.


Authentieke en herkenbare ‘had ik dat geweten’-situaties van HR Professionals


Inspirerende tips, e-books, zelftests, video’s, … waarmee u meteen aan de slag kunt

#HIDG-hulp / 4 generaties 21 Feb 2017

Generatie Z zet haar eerste stappen op de arbeidsmarkt. De ruim 2 miljoen Belgen geboren tussen 1994 en 2010 zullen de werkvloer grondig door elkaar schudden. Ze houden niet van autoriteit, verwachten een carrière op maat en willen plezier aan hun werk beleven. Hoe maakt u van deze digitale inboorlingen trouwe medewerkers? Met deze 5 tips.


#HIDG-hulp / Flexibel verlonen 2 Feb 2017

Hoe pakken de Belgische werkgevers verloning vandaag aan? Zijn er significante verschillen tussen kmo’s en grote bedrijven? En wat denken de werknemers over hun loonpakket? Misschien willen ze wel iets anders dan wat u momenteel biedt.


#HIDG-hulp / Groei 3 Feb 2017

De wereld wordt steeds kleiner. Dus bestaat de kans dat ook uw organisatie vroeg of laat in een buitenlands avontuur stapt of belandt. Hoe spannend dat ook is, u gaat best niet over één nacht ijs. Deze 5 vragen moet u zeker stellen.


#HIDG-hulp / Sociaal secretariaat 19 Jan 2017

Het Belgische Glutton is wereldleider in de markt van elektrische afvalzuigers. Om zowel hun nationale als internationale business te ondersteunen, zocht het bedrijf een HR-partner die dicht bij zijn klanten staat.#HIDG-hulp / Mobiliteit 4 Jan 2017

Dat uw medewerkers almaar vaker en langer in de file staan, komt wellicht niet als een verrassing. Maar hoe denken ze nu precies over het mobiliteitsvraagstuk? En welke alternatieven reikt u hen als werkgever het best aan? We zochten het voor u uit.#HIDG-hulp / Werknemers aantrekken en behouden 8 Feb 2017

Flexibel verlonen is duidelijk in opmars. Uit onderzoek blijkt dat in 2016 12.276 werknemers de mogelijkheid kregen om zelf mee invulling te geven aan hun loonpakket. Dat is bijna een verdubbeling tegenover 2015. Door werknemers inspraak te geven in de samenstelling van hun verloningspakket, stijgt hun tevredenheid. En daar plukt u ook de voordelen van.


#HIDG-hulp / Flexibel verlonen 31 Jan 2017

Anno 2017 is flexibiliteit geen modewoord, maar een troef voor elk bedrijf. Om dergelijke flexibiliteit mogelijk te maken, ging Unleashed – het moederbedrijf achter merken zoals Mobile Vikings, Stievie en JIM Mobile – in 2015 aan de slag met het Flex Income Plan™ (FIP) van SD Worx.


#HIDG-hulp / Werknemers aantrekken en behouden 10 Jan 2017

Uw medewerkers zijn uw beste ambassadeurs, daar zijn werkgevers het over eens. De Googles van deze wereld en de ondernemingen die die wereld beter maken, hebben een voetje voor. Maar elke werkgever – van kmo tot multinational – kan zijn bedrijfsimago of employer branding extra glans geven door structureel en oprecht een maatschappelijk verantwoord ondernemerschap te voeren. Voor een duurzaam bestaan van uw bedrijf is het zelfs een must.


#HIDG-hulp / Arbeidsduur en flexibiliteit 9 Jan 2017

Op het vlak van arbeidswetgeving is er veel in beweging. Er wordt volop getimmerd aan maatregelen die het hele landschap van tewerkstelling merkbaar (zullen) herschikken voor kmo’s. Vanaf 1 februari treden er belangrijke wijzigingen in voege, die al dan niet meer invulling krijgen in de loop van het jaar. Een overzicht in vogelperspectief.


#HIDG-hulp / Ontslag 23 Dec 2016

Een ontslag is een gevoelige en vaak ook dure zaak. Bovendien kan het plotse vertrek van een medewerker nefast zijn voor de werksfeer én verliest uw bedrijf er mogelijk heel wat interne kennis mee. Maar in sommige gevallen hoeft het zo ver niet te komen.