<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637338983186602&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Samen schrappen we
‘had ik dat geweten’ uit uw woordenschat

Als HR Professional neemt u elke dag belangrijke beslissingen over uw loonadministratie en personeelsbeleid. Misschien nam u al een beslissing waarvan u nadien dacht “Had ik dat geweten, dan had ik het toch anders aangepakt.” Daarom lanceert SD Worx 'had ik dat geweten', of kortweg #HIDG.

Op deze site vindt u herkenbare #HIDG-verhalen en up-to-date #HIDG-hulpZo zorgen we er samen voor dat u nooit meer ‘had ik dat geweten’ hoeft te zeggen.


Authentieke en herkenbare ‘had ik dat geweten’-situaties van HR Professionals


Inspirerende tips, e-books, zelftests, video’s, … waarmee u meteen aan de slag kunt

#HIDG-hulp / Groei 3 Feb 2017

De wereld wordt steeds kleiner. Dus bestaat de kans dat ook uw organisatie vroeg of laat in een buitenlands avontuur stapt of belandt. Hoe spannend dat ook is, u gaat best niet over één nacht ijs. Deze 5 vragen moet u zeker stellen.


#HIDG-hulp / Sociaal secretariaat 19 Jan 2017

Het Belgische Glutton is wereldleider in de markt van elektrische afvalzuigers. Om zowel hun nationale als internationale business te ondersteunen, zocht het bedrijf een HR-partner die dicht bij zijn klanten staat.#HIDG-hulp / Mobiliteit 4 Jan 2017

Dat uw medewerkers almaar vaker en langer in de file staan, komt wellicht niet als een verrassing. Maar hoe denken ze nu precies over het mobiliteitsvraagstuk? En welke alternatieven reikt u hen als werkgever het best aan? We zochten het voor u uit.#HIDG-hulp / Loonbeleid 22 Dec 2016

Medewerkers die hard werken, geeft u graag iets extra. De loonkost hoeft daarbij geen belemmering te zijn: er zijn verschillende manieren om uw werknemers netto meer te bieden, zonder extra loonkost. Drie alternatieven op een rijtje.#HIDG-hulp / Arbeidsreglementen en policy's 20 Dec 2016

Bij een bezoek van de sociale inspectie moet u een rits correcte, up-to-date en juridisch waterdichte documenten kunnen voorleggen. De kans is ook reëel dat uw personeel bevraagd wordt. Zeker zijn dat u volledig in orde bent met de sociale wetgeving? Dan is een goede voorbereiding een must.


#HIDG-hulp / Flexibel verlonen 31 Jan 2017

Anno 2017 is flexibiliteit geen modewoord, maar een troef voor elk bedrijf. Om dergelijke flexibiliteit mogelijk te maken, ging Unleashed – het moederbedrijf achter merken zoals Mobile Vikings, Stievie en JIM Mobile – in 2015 aan de slag met het Flex Income Plan™ (FIP) van SD Worx.


#HIDG-hulp / Werknemers aantrekken en behouden 10 Jan 2017

Uw medewerkers zijn uw beste ambassadeurs, daar zijn werkgevers het over eens. De Googles van deze wereld en de ondernemingen die die wereld beter maken, hebben een voetje voor. Maar elke werkgever – van kmo tot multinational – kan zijn bedrijfsimago of employer branding extra glans geven door structureel en oprecht een maatschappelijk verantwoord ondernemerschap te voeren. Voor een duurzaam bestaan van uw bedrijf is het zelfs een must.


#HIDG-hulp / Arbeidsduur en flexibiliteit 9 Jan 2017

Op het vlak van arbeidswetgeving is er veel in beweging. Er wordt volop getimmerd aan maatregelen die het hele landschap van tewerkstelling merkbaar (zullen) herschikken voor kmo’s. Vanaf 1 februari treden er belangrijke wijzigingen in voege, die al dan niet meer invulling krijgen in de loop van het jaar. Een overzicht in vogelperspectief.


#HIDG-hulp / Ontslag 23 Dec 2016

Een ontslag is een gevoelige en vaak ook dure zaak. Bovendien kan het plotse vertrek van een medewerker nefast zijn voor de werksfeer én verliest uw bedrijf er mogelijk heel wat interne kennis mee. Maar in sommige gevallen hoeft het zo ver niet te komen.#HIDG-hulp / Engagement 20 Dec 2016

Start-ups waren zelden zo hot. Op de arbeidsmarkt oefenen ze een haast exotische aantrekkingskracht aan. Voor een groot deel ligt dat aan de medewerkers, die fungeren als heuse ambassadeurs: niet zelden weten zij de passie van hun founding fathers enthousiasmerend over te brengen. En dat heeft alles te maken met hun opvallend hoge motivatie, betrokkenheid en engagement.