<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637338983186602&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Samen schrappen we
‘had ik dat geweten’ uit uw woordenschat

Als HR Professional neemt u elke dag belangrijke beslissingen over uw loonadministratie en personeelsbeleid. Misschien nam u al een beslissing waarvan u nadien dacht “Had ik dat geweten, dan had ik het toch anders aangepakt.” Daarom lanceert SD Worx 'had ik dat geweten', of kortweg #HIDG.

Op deze site vindt u herkenbare #HIDG-verhalen en up-to-date #HIDG-hulpZo zorgen we er samen voor dat u nooit meer ‘had ik dat geweten’ hoeft te zeggen.


Authentieke en herkenbare ‘had ik dat geweten’-situaties van HR Professionals


Inspirerende tips, e-books, zelftests, video’s, … waarmee u meteen aan de slag kunt

#HIDG-verhalen / Mobiliteit 20 Jan 2016

Onze medewerkers staan elke dag in de file op weg naar ons kantoor. En sommigen worden daar echt slechtgezind van. Onze marketingverantwoordelijke Alain bijvoorbeeld.


Vertel uw #HIDG-verhaal  Hebt u ook al een situatie meegemaakt waarvan u achteraf dacht: dat had ik  toch beter anders aangepakt? Deel uw#HIDG-verhaal en help andere  personeelsverantwoordelijken. Verstuur uw #HIDG-verhaal >
#HIDG-hulp / Ontslag 28 Jan 2016

Vanaf 1 januari 2014 worden de opzeggingstermijnen uniform geregeld voor arbeiders en bedienden. De formaliteiten voor ontslag zijn nog steeds dezelfde. Ook de regels rond schorsing en verlenging van de opzeggingstermijn zijn niet gewijzigd. De berekening van de opzegtermijn voor medewerkers die al vóór de invoering van het eenheidsstatuut waren tewerkgesteld, heeft wel wat voeten in de aarde.


#HIDG-verhalen / Mobiliteit 20 Jan 2016

Ons bedrijf is stevig gegroeid sinds we ons hier 20 jaar geleden vestigden, maar onze parking lijkt precies gekrompen.


#HIDG-hulp / Sociaal secretariaat 27 Jan 2016

Dat werknemers elke maand hun loon correct uitbetaald krijgen, is de logica zelve. En toch. Bij heel wat kmo’s loopt de loonadministratie niet altijd van een leien dakje.


#HIDG-verhalen / Ontslag 20 Jan 2016

Ik heb een maand geleden een medewerker ontslagen die al jaren in dienst was, maar al ruime tijd ondermaats presteerde. Vrijwel meteen na zijn ontslag meldde hij zich ziek.


Cegeka getuigt over FIPTM  Hilde Janssens, HR Director bij Cegeka, deelt concrete learnings en resultaten  over de invoering van Flex Income PlanTM. Bekijk de webinar >
#HIDG-hulp / Mobiliteit 2 Feb 2016

2015 was een recordjaar voor files op de Belgische wegen. Slecht nieuws voor het milieu, het stressniveau van nagelbijtende chauffeurs en, niet in het minst, voor de economie. Dat de bedrijfswagen een fiscaalvriendelijk vervoersmiddel is, is daar niet vreemd aan.