<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637338983186602&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

'Eerste hulp bij #HIDG'

Met de artikels, tests, e-books, infographics, … die u hier vindt, zorgen we er samen voor dat u maximaal kan anticiperen op #HIDG-verhalen.

Kies uw thema

Wendbaar en werkbaar werk: wat verandert er voor kmo’s in 2017?

09 jan 2017, SD Worx

Op het vlak van arbeidswetgeving is er veel in beweging. Er wordt volop getimmerd aan maatregelen die het hele landschap van tewerkstelling merkbaar (zullen) herschikken voor kmo’s. Vanaf 1 februari treden er belangrijke wijzigingen in voege, die al dan niet meer invulling krijgen in de loop van het jaar. Een overzicht in vogelperspectief.

Zo start u met thuiswerk: vier cruciale stappen

05 feb 2016, SD Worx

Overweegt u om thuiswerk te introduceren in uw bedrijf? Dan is een doordachte afweging van de pro’s en contra’s een must. Om alles vlot te laten verlopen, reiken we u alvast een stappenplan aan.

Overuren uitbetalen: zo komt het u fiscaal interessant uit

01 feb 2016, SD Worx

Overuren zijn enerzijds een teken dat de zaken goed draaien en dat u geëngageerde medewerkers in dienst hebt. Anderzijds is overuren uitbetalen tegen het gebruikelijke tarief van 150% iets wat u liever vermijdt... 

Flexibel werken in uw organisatie: 5 mogelijkheden

01 feb 2016, SD Worx

Is er binnen uw onderneming nood aan flexibele arbeidstijden, maar deinst u terug voor de wettelijke spelregels? Van telewerk en deeltijds werken tot flexibele uurroosters, variabele uurregelingen en ploegenarbeid: we doen 5 manieren uit de doeken om flexibel te werken binnen de juridische krijtlijnen.