<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637338983186602&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

'Eerste hulp bij #HIDG'

Met de artikels, tests, e-books, infographics, … die u hier vindt, zorgen we er samen voor dat u maximaal kan anticiperen op #HIDG-verhalen.

Kies uw thema

Uw medewerkers belonen zonder extra loonkost? Dat doet u zo!

23 dec 2016, SD Worx

Medewerkers die hard werken, geeft u graag iets extra. De loonkost hoeft daarbij geen belemmering te zijn: er zijn verschillende manieren om uw werknemers netto meer te bieden, zonder extra loonkost. Drie alternatieven op een rijtje.


Opinie – Kiest elke werknemer straks zelf zijn verloning?

13 dec 2016, SD Worx

Verloning is niet enkel meer een zaak van de onderneming. De werknemer wil mee(r) aan het stuur zitten. Reward-consultant Brigitte Oversteyns maant organisaties aan deze evolutie ernstig te nemen en hun Reward-beleid erop af te stemmen.


Zo zet u de koopkrachtpremie om in een voordeligere optie dan cash

02 feb 2016, SD Worx

Om de koopkracht van bedienden in paritair comité (PC) 200 op te krikken, bent u vanaf juni 2016 verplicht om een jaarlijkse koopkrachtpremie toe te kennen van 250 euro bruto bij voltijdse tewerkstelling. Daarvan houden ze netto maar de helft over terwijl u – 33% patronale lasten incluis – 332 euro moet ophoesten, als u kiest voor cash uitbetalen. Aan deze alternatieven houdt uw medewerker een pak meer over.

De return van een doordacht loonbeleid

02 feb 2016, SD Worx

Een doordachte loonpolitiek voeren is een moeilijke evenwichtsoefening. Enerzijds moet uw loonbeleid medewerkers aansporen om zich optimaal in te spannen om mee de bedrijfsdoelstellingen te halen. Anderzijds dient het kostenbewust te zijn en houdt u de loonkosten het liefst zo beheersbaar mogelijk. Een loonbeleid opstellen helpt u meerdere uitdagingen in één keer aan te pakken.

Harmonisatie van loon- en arbeidsvoorwaarden in 3 stappen

02 feb 2016, SD Worx

Bij een overname of fusie is vaak ook de harmonisatie van verlonings- en arbeidsvoorwaarden aan de orde. Naast een stroomlijning van de administratieve processen komt dit immers de interne rechtvaardigheid ten goede.