<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637338983186602&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

'Eerste hulp bij #HIDG'

Met de artikels, tests, e-books, infographics, … die u hier vindt, zorgen we er samen voor dat u maximaal kan anticiperen op #HIDG-verhalen.

Kies uw thema

Infografiek: woon-werkverkeer in België in cijfers

10 jan 2017, SD Worx

Dat uw medewerkers almaar vaker en langer in de file staan, komt wellicht niet als een verrassing. Maar hoe denken ze nu precies over het mobiliteitsvraagstuk? En welke alternatieven reikt u hen als werkgever het best aan? We zochten het voor u uit.


5 redenen om nu al werk te maken van een mobiliteitsaanpak

29 nov 2016, SD Worx

De regering timmert aan een wettelijk kader voor het mobiliteitsbudget. Daarmee bepaalt een werknemer zelf welk type vervoer of welke combinatie van mogelijkheden hij gebruikt voor zijn woon-werkverkeer. In dit artikel leest u over een beloftevol proefproject rond het mobiliteitsbudget, de praktische roadblocks én lijsten we vijf redenen op waarom innovatieve werkgevers nu al werk maken van een mobiliteitsaanpak.

Duurzame mobiliteit: hoe begint u eraan? Enkele praktijkvoorbeelden

02 feb 2016, SD Worx

De mobiliteitsknoop: een economische én maatschappelijke uitdaging van formaat. En in grote mate een autoprobleem. Onze structurele files zijn de ergste van Europa en ons land kreunt onder de fijnstofvervuiling. Toch blijft de verkeersdruk op de weg maar toenemen, want er wordt te weinig gesleuteld aan alternatieven voor koning auto.

5 alternatieven voor de bedrijfswagen

02 feb 2016, SD Worx

2015 was een recordjaar voor files op de Belgische wegen. Slecht nieuws voor het milieu, het stressniveau van nagelbijtende chauffeurs en, niet in het minst, voor de economie. Dat de bedrijfswagen een fiscaalvriendelijk vervoersmiddel is, is daar niet vreemd aan.